16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFranţa: Proiectul de lege privind imigraţia şi dreptul de azil a fost votat de Adunarea Naţională

Franţa: Proiectul de lege privind imigraţia şi dreptul de azil a fost votat de Adunarea Naţională

Parlamentul francez a adoptat definitiv miercuri, printr-un vot al Adunării Naţionale, proiectul de lege privind imigraţia şi dreptul de azil care a făcut obiectul mai multor controverse în ultimele luni, informează Agerpres, citând AFP.

Textul a fost adoptat cu 100 de voturi pentru, 25 împotrivă şi 11 abţineri. Majoritatea prezidenţială a votat pentru, dreapta şi stânga împotriva acestui proiect.

Reducând în special termenul de depunere a unei cereri, textul vizează scurtarea la şase luni – spre deosebire de 11 luni în prezent – a instrumentării cererii de azil. Obiectivul este să faciliteze atât expulzarea celor respinşi, cât şi primirea celor acceptaţi.

În special, prin reducerea timpului necesar depunerii unei cereri, textul urmăreşte să scurteze procesarea cererii de azil la şase luni, în comparaţie cu unsprezece în prezent. Obiectivul postat: facilitează atât expulzarea respins, cât şi acceptarea acceptată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS