5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFAO: Cel mai semnificativ declin al preţurilor mondiale la alimente din ultimele şapte luni

FAO: Cel mai semnificativ declin al preţurilor mondiale la alimente din ultimele şapte luni

Preţurile alimentelor la nivel mondial au înregistrat în iulie un recul de 3,7%, comparativ cu luna precedentă, cel mai semnificativ declin din decembrie până în prezent, ca urmare a scăderii cotaţiilor la toate tipurile de culturi, a anunţat joi Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), informează Agerpres, citând Reuters.

FAO publică lunar propriul său indice global al preţurilor la produsele alimentare (Food Price Index), care măsoară modificările de preţuri înregistrate la un coş de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne şi zahăr. În luna iulie 2018, acest indice a scăzut la 168,8 puncte, de la 175,3 puncte în iunie.

Cel mai semnificativ declin lunar al preţurilor s-a înregistrat în iulie la produsele lactate şi la zahăr.

„Declinul din iulie a fost determinat de cotaţiile mai slabe de export pentru grâu, porumb şi orez. În general preţul grâului pe plan global este mai redus în prima jumătate a luni, dar temerile privind producţia din UE şi în Rusia au dus la majorarea cotaţiilor de export spre sfârşitul lunii”, se arată în comunicatul FAO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS