14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrecia. Bilanțul incendiilor a ajuns la 91 de morţi, printre care cel puţin 6 copii

Grecia. Bilanțul incendiilor a ajuns la 91 de morţi, printre care cel puţin 6 copii

Bilanţul tragic al incendiilor din jurul Atenei continuă să crească, iar autorităţile elene sunt tot mai dur criticate pentru modul în care gestionează situaţia. Serviciile de pompieri au revizuit în creştere, duminică, la 91 de morţi bilanţul incendiilor care au devastat luni coasta de est a regiunii Attica şi în special localitatea-martir Mati, relatează AFP.
Purtătoarea de cuvânt a pompierilor, Stavroula Malliri, a anunţat pentru prima dată că numărul persoanelor dispărute se ridică la 25. Absenţa unor asemenea date, la şase zile după incendii, a alimentat criticile tot mai vehemente la adresa autorităţilor.

Unele dintre acestea însă, dacă nu toate, ar putea figura printre cele 28 de victime ale căror corpuri în curs de examinare de către medicii legişti nu au fost identificate deocamdată, a precizat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Protecţiei Civile, Spyros Georgiou.
Stavroula Malliri a mai informat că alte 59 de victime găsite carbonizate sau înecate, încercând să scape în mare, au fost identificate duminică seară. Pe de altă parte, patru răniţi au încetat din viaţă la spital din cauza rănilor, a precizat ea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS