5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCurtea Supremă de la Belgrad a refuzat extrădarea lui Ghiţă

Curtea Supremă de la Belgrad a refuzat extrădarea lui Ghiţă

Curtea Supremă de la Belgrad a refuzat vineri să îl extrădeze pe omul de afaceri şi fost parlamentar român Sebastian Ghiţă, inculpat pentru mai multe acuzaţii de corupţie, spunând că a primit azil în Serbia, relatează agenţia Associated Press. Curtea Supremă a precizat vineri că autorităţile sârbe i-au aprobat în iunie cererea de azil a lui Sebastian Ghiţă. Conform comunicatului instanţei, lui Sebastian Ghiţă i-a fost acordat azil “de teama persecuţiei în ţara de origine din cauza opiniilor politice”.
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, așteaptă informare oficială privind decizia Înaltei Curți din Serbia care a respins cerea de extrădare a fostului parlamentar, Sebastian Ghiță. Ministrul Justiţiei a mai fost întrebat cum se explică faptul că o ţară din afara UE refuză să extrădeze o persoană dintr-o ţară UE.
“Să vedem ce anume au evocat judecătorii, să vedem dacă este o chestiune de procedură şi în ce constă. Până la urmă, că e stat membru sau ne-membru, trebuie respectate standardele de protecţie a drepturilor, a libertăţilor. Vedem, analizăm, tragem concluzii”, a declarat Toader.
Pe numele lui Sebastian Ghiţă există două mandate de arestare în lipsă.
Fostul deputat a fugit din ţară în decembrie 2016 şi are pe rolul instanţelor şi parchetelor din România mai multe dosare penale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS