16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Justiţiei ar putea anunţa astăzi propunerea pentru funcţia de procuror şef al DNA

Ministerul Justiţiei ar putea anunţa astăzi propunerea pentru funcţia de procuror şef al DNA

Ministerul Justiţiei ar putea anunţa astăzi propunerea pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, scrie Agerpres.

Cei patru candidaţi înscrişi în cursă – Florentina Mirică – procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr – procuror şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob – procuror şef adjunct al DNA şi Elena Grecu – procuror şef serviciu în structura centrală a DNA – au susţinut joi interviul la sediul Ministerului Justiţiei. În cadrul interviului, fiecărui candidat i s-a alocat aproximativ o oră şi jumătate – 30 de minute pentru susţinerea proiectului de management şi o oră pentru a răspunde la întrebări. Dacă niciunul dintre cei patru nu va fi propus, în acest caz va fi reluată procedura.

Funcţia de procuror şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată din această calitate printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS