11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Apărării din Grecia: Cetăţenii au înrăutăţit situaţia prin construirea ilegală de case

Ministrul Apărării din Grecia: Cetăţenii au înrăutăţit situaţia prin construirea ilegală de case

Panos Kammenos, ministrul Apărării din Grecia, a declarat că cetăţenii au contribuit la gravitatea incendiilor de vegetaţie, deoarece au construit ilegal clădiri de-a lungul timpului, care au blocat rutele de evacuare, relatează BBC, potrivit Mediafax.

Conform declaraţiei ministrului, clădirile construite fără autorizaţie de către cetăţeni în zonele împădurite a cauzat acum blocarea rutelor de evacuare. În timpul vizitei lui Kammenos de joi în oraşul Mati, localnicii l-au criticat, acuzându-l că i-a abandonat. Mai mulţi localnici s-au plâns că au fost sfătuiţi să se refugieze în mare pentru a scăpa de flăcări, lucru imposibil de făcut pentru majoritatea persoanelor în vârstă. Kammenos a respins acuzaţiile conform cărora Guvernul ar fi eşuat să îşi protejeze cetăţenii. „Aceasta este o problemă din trecut. Toate aceste proprietăţi construite fără licenţă au ocupat coasta fără să respecte vreo regulă”, a declarat ministrul. În urma incendiilor, o casă din patru a fost complet distrusă, iar peste jumătate dintre locuinţe au fost parţial distruse.

Cel puţin 82 de persoane au murit, iar echipajele de salvare caută momentan zeci de persoane considerate dispărute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS