21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIncendii majore de pădure în Suedia

Incendii majore de pădure în Suedia

Ministerul Afacerilor Externe a transmis o atenţionare de călătorie în care informează românii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Suedia că există mai multe incendii majore de pădure. Sunt afectate regiunile Dalarna, Jamtland şi Gavleborg.
”Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Suedia că există mai multe incendii majore de pădure. Sunt afectate regiunile Dalarna, Jämtland şi Gävleborg (nordul şi centrul Suediei). În unele localităţi, autorităţile au organizat evacuări parţiale”, informează MAE.
De asemenea, pe tot teritoriul suedez există un risc crescut de incendiu în păduri şi este interzisă orice fel de activitate care poate genera foc deschis.
Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Stockholm, iar cei care are se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Suediei: +46736985463.
”Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://stockholm.mae.ro/, www.mae.ro<http://www.mae.ro> şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs<http://www.mae.ro/app_cs>), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie”, arată MAE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS