10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTeodorovici: Cei care au venituri din alte activități au primit acasă o parolă de acces pentru depunerea online a declarației unice

Teodorovici: Cei care au venituri din alte activități au primit acasă o parolă de acces pentru depunerea online a declarației unice

31 iulie este termenul limită pentru depunerea declarațiilor unice, iar până acum, doar 30% din populație a făcut demersurile pentru plata online, la care beneficiază și de o reducere de 5%.

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, invitat marți seară la emisiunea Romania 9, a precizat că, în sistemul virtual, contribuabilul poate oricând să opereze modificări cu privire la situația sa financiară și fluxul de venituri.
Peste 602.000 de declaraţii unice au fost depuse până în prezent, iar 30% online, ceea ce reprezintă o creştere fantastic de mare, de la 5% la începutul anului, a declarat, marţi seara, ministrul Finanţelor Publice.
Toată populația, care are venituri din alte activități și așa mai departe, a primit acasă o parolă de acces cu o listă scurtă de pași de parcurs. Cu acea parolă omul se poate înscrie în spațiul virtual să-și depună acestă declarație unică. Au fost în ultimele zile, până pe 16, când era termenul inițial, foarte multe mii de români care depuneau online și atunci sistemul, normal că a început să încetinească mersul – nu neapărat bunul mers- și ne-am extins până pe 31 iulie, așa că mai sunt câteva zile, după care se vor plăti și amenzi, a spus ministrul Finanțelor.
Acesta a spus că până la 1 septembrie cei care au depus pe hârtie vor putea intra cu parola de acasă în spaţiul virtual să îşi confirme datele introduse de ANAF, iar după această dată „toate vor fi online şi se comunică numai online între noi şi contribuabili”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS