17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Şcoala de vară „Amfiteatrul studenției” la Facultatea de Mecanică

Craiova: Şcoala de vară „Amfiteatrul studenției” la Facultatea de Mecanică

Facultatea de Mecanică a Universităţii din Craiova desfăşoară, până pe 29 iulie, pentru cel de-al doilea an consecutiv Şcoala de vară „Amfiteatrul studenției”, proiect câştigat de Universitatea din Craiova în cadrul Proiectului privind învățământul secundar / Romanian Secondary Education Project (ROSE) implementat de Ministerul Educației Naționale.
În acest an, 52 de elevi participă la activitățile desfășurate în Craiova, aceștia provenind  din patru licee din zona Olteniei și anume, 30 elevi Liceul Tehnologic „Brătianu” din Drăgăşani, 7 elevi din Liceul „George Tarnea” din Babeni, 15 din Liceul „Gheorghe Surdu” din Brezoi.
Elevii vor participa la cursuri introductive în domenii precum: Ingineria Autovehiculelor, Ingineria Transporturilor, Inginerie și Management, Inginerie Industrială, Inginerie Civilă; dar şi la ateliere de lucru în domeniul Ingineriei pe teme precum: prototipare virtuală, mecatronică, trafic rutier, termotehnică, analiză cu elemente finite, rezistența materialelor. Elevii vor avea ocazia să lucreze cu echipamente de ultimă generație, să realizeze experimente tehnice, să înregistreze date experimentale și să le interpreteze în scopul dezvoltării cunoștințelor tehnice și orientării spre o carieră în domeniul ingineriei mecanice.
Pe lângă alte cursuri de consiliere şi orientare, tinerii vor face vizite de studiu la agenții economici din zona Olteniei – la Dico și la Popeci Utilaj Greu, dar şi în alte locuri reprezentative pentru Craiova şi Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS