24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngela Merkel: ''A menţine Europa unită'', o sarcină importantă în anii care vor urma

Angela Merkel: ”A menţine Europa unită”, o sarcină importantă în anii care vor urma

Cancelarul german Angela Merkel a declarat vineri că ”a menţine Europa unită” va fi o sarcină ”extrem de importantă în anii care vor urma”, informează Agerpres, citând dpa.

Merkel a declarat la tradiţionala conferinţă de presă de vară că va continua să pledeze pentru o Uniune Europeană unită în pofida faptului că mandatul preşedintelui american Donald Trump a pus relaţiile transatlantice ”sub o mare presiune”. Totuşi, potrivit Reuters, cancelarul german a apreciat că relaţiile Germaniei cu SUA sunt cruciale, după acuzaţiile formulate săptămâna trecută de liderul de la Casa Albă, care a apreciat că Germania este ”prizoniera” Rusiei din cauza dependenţei sale energetice.

Întrebată despre relaţiile de lucru cu Trump, Merkel a declarat în conferinţa de presă că ”valorile noastre, sau cadrul nostru obişnuit, sunt în prezent sub o mare presiune”. ”Totuşi, relaţiile de lucru transatlantice, inclusiv cele cu preşedintele american, sunt cruciale pentru noi şi voi continua să le cultiv”, a adăugat cancelarul german.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS