8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExecutivul a simplificat condiţiile generale pentru eliberarea avizului de angajare a străinilor

Executivul a simplificat condiţiile generale pentru eliberarea avizului de angajare a străinilor

Guvernul a aprobat, prin ordonanţă de urgenţă, simplificarea condiţiilor generale pentru eliberarea avizului de angajare a străinilor, informează Agerpres.

„În ceea ce priveşte modificările venite de la Ministerul Afacerilor Interne în legislaţia privitoare la regimul străinilor este, de fapt, o simplificare a condiţiilor generale pentru eliberarea avizului de angajare a străinilor. În momentul în care un angajator dorea să încadreze în muncă o persoană care nu avea cetăţenia română trebuia şi trebuie în continuare să îndeplinească mai multe condiţii. Între acestea una dintre ele era ca în ultimii trei ani de la momentul depunerii cererii să nu fi fost sancţionat acel angajator pentru încălcarea legislaţiei în această materie a încadrării în muncă a străinilor. Termenul acesta de trei ani a fost redus la şase luni, pentru că s-a considerat că este mult mai rezonabil, trei ani era un termen mult prea lung”, a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, la Palatul Victoria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS