6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAcțiunile Romgaz și OMV Petrom au căzut pe bursă după anunțul privind reducerea și plafonarea prețurilor la gaze

Acțiunile Romgaz și OMV Petrom au căzut pe bursă după anunțul privind reducerea și plafonarea prețurilor la gaze

Companiile producătoare de gaze Romgaz și OMV Petrom au avut de suferit joi pe bursă în urma informației potrivit căreia Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern care prevede reducerea prețului la gaze la 55 lei/MWh și plafonarea lui la acest nivel timp de trei ani, scrie Hotnews. În jurul orei 13.00, indicele de energie și utilități BET-NG scăzuse se afla în scădere cu 2,32%, acțiunile Romgaz și OMV Petrom având o pondere de peste 60%.
Acțiunile Romgaz erau în scădere cu 3,93%, iar cele ale OMV Petrom cu 3,56%.

Reamintim că miercuri seara Ministerul Finanțelor a publicat pe site-ul său un proiect de Hotărâre de Guvern, elaborat în mare grabă, cu doar două articole, care prevede reducerea forțată a prețului gazelor la producători și apoi plafonarea lui până în iunie 2021. Practic, producătorii de gaze ar urma să fie obligați să reducă prețul până la maxim 55 lei/MWh față de 77,7 lei cât este acum în medie pe bursă, și să mențină acest nivel timp de trei ani, indiferent de evoluțiile de pe piață și cu riscul de a intra pe pierderi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS