10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcuroarea Alexandra Lăncrănjan verificată de Inspecţia Judiciară, după ce l-a contrazis pe Toader pe Facebook

Procuroarea Alexandra Lăncrănjan verificată de Inspecţia Judiciară, după ce l-a contrazis pe Toader pe Facebook

Alexandra Lăncrănjan, procurorul DNA care instrumentează dosarul Tel Drum, a intrat în vizorul Inspecţiei Judiciare după ce s-a contrat pe Facebook cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Alexandra Lăncrănjan, procurorul DNA care instrumentează dosarul Tel Drum, i-a dat sâmbăta o replică dură pe Facebook ministrului Justiției.
Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu. Mărul discordiei dintre Lăncrăjan şi Toader a fost existenţa abuzului în serviciu în legislaţia germană.
În vreme ce procuroarea DNA a susţinut că abuzul în serviciu, atât de controversat în ultima perioadă, este incriminat în codul penal german, Toader a spus contrariul.
Alexandra Lăncrăjan i-a dat o replică dură lui Tudorel Toader, scriind despre ministrul Justiției că ar trebui „să aibăa răabdare săa citească o lege până la capăt”. Lăncrăjan a folosit la final hashtagul #punetimanapecarte.
Spre exemplu, în Germania sunt foarte multe articole în codul penal care reglementează acţiuni specifice ale funcţtionarilor publici fără a le denumi abuz în serviciu.
Lăncrăjan a mai fost o dată verificată de Inspecţie, dar cazul a fost ulterior clasat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS