14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimăria Bucureşti a refuzat să autorizeze mitingul din 10 august al românilor din diaspora

Primăria Bucureşti a refuzat să autorizeze mitingul din 10 august al românilor din diaspora

Primăria Municipiului Bucureşti a respins cererea Federaţiei Românilor de Pretutindeni de a organiza un miting în data de 10 august, scrie g4media.ro. Primăria condusă de Gabriela Firea a invocat că organizarea mitingului ar încălca un articol din Legea 60/1991 republicată despre organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice.

Evenimentul anunțat pe Facebook se numește „Pe 10 august toţi românii vin la Bucureşti! #diasporaacasa“.

Preşedintele filialei din România a Federaţiei Românilor de Pretutindeni, Florin Ţîra, a declarat că răspunsul Primăriei Capitalei a venit după 33 de zile şi astfel, spune el, s-a încălcat legea privind accesul liber la informaţie, iar acest răspuns – la care mărturiseşte că se aştepta – ar fi venit după 30 de telefoane.

Organizatorii au replicat la interdicția Primăriei cu o trimitere la Revoluția din 1989: ”Stim clar ce avem de făcut, am învăţat de la nişte oameni faini cum se obţine o autorizaţie pentru o astfel de manifestaţie încă din anul 1989”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS