21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMApN: Piloţii catapultaţi din aeronava care s-a prăbuşit în judeţul Bacău se află în stare stabilă

MApN: Piloţii catapultaţi din aeronava care s-a prăbuşit în judeţul Bacău se află în stare stabilă

Piloţii catapultaţi din aeronava IAR 99 Şoim care s-a prăbuşit, luni, în judeţul Bacău se află în stare stabilă şi a fost numită o comisie de investigaţie tehnică pentru cercetarea împrejurărilor producerii acestui incident aviatic, potrivit Agerpres.

„Comandorul Marcel Breşug, şeful de stat major al Bazei 95 Aeriană ‘Erou căpitan aviator Alexandru Şerbănescu’, şi căpitan-comandorul Iulian Pena, instructor-şef zbor în cadrul aceleiaşi unităţi militare, s-au catapultat astăzi, 16 iulie, în jurul orei 13,30, la 5 kilometri vest de localitatea Nicolae Bălcescu din judeţul Bacău, deasupra Lacului Galbeni. Piloţii au fost recuperaţi de echipele de căutare-salvare ale bazei aeriene şi se află în stare stabilă. Un elicopter SMURD execută deja, la această oră, un zbor pentru evacuarea primului dintre piloţii recuperaţi către Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ‘Dr. Carol Davila’, din Bucureşti, urmând ca cel de-al doilea să fie transportat la acelaşi spital cu un avion de tip C-27J Spartan, din cadrul Forţelor Aeriene Române, configurat pentru evacuare medicală”, relevă sursa citată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS