8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul britanic îi atenționează pe conservatorii rebeli: Sprijiniți-mă sau nu va fi ”niciun Brexit”

Premierul britanic îi atenționează pe conservatorii rebeli: Sprijiniți-mă sau nu va fi ”niciun Brexit”

Premierul britanic, Theresa May, i-a atenționat pe membrii partidului său divizat că s-ar putea să nu mai fie ”niciun Brexit” dacă distrug planul său de a crea o relație apropiată cu Uniunea Europeană, după ieșirea din blocul european, relatează Reuters.
”Mesajul meu către țară în acest weekend este simplu: trebuie să avem în vedere beneficiile”, a scris May pe Facebook. ”Dacă nu, riscăm să nu mai avem niciun Brexit”.
Cu mai puțin de 9 luni înainte ca Marea Britanie să părăsească UE, pe 29 martie 2019, țara, elita politică și liderii de afaceri sunt încă profund divizați asupra faptului că Brexit ar trebui dus până la capăt sau nu.
May nu are încă un acord cu UE pentru Brexit, astfel încât guvernul britanic a înaintat unui  așa-zis Brexit „fără acord” care ar putea speriA piețele financiare și ar putea disloca fluxurile comerciale din Europa.
May a declarat în mod repetat că Brexit se va întâmpla și a exclus o reluare a referendumului din 2016, deși președintele francez Emmanuel Macron și investitorul miliardar George Soros au sugerat că Marea Britanie ar putea încă să-și schimbe decizia.
May caută aprobarea planurilor sale într-o încercare de a crea un echilibru între cei care vor un Brexit lin și cei care se tem că vor sta prea aproape de orbita UE.
Guvernul britanic a pezentat joi, la Parlament, detaliile planului său pentru relațiile cu Uniunea Europeană după Brexit,  care prevede o „zonă de liber-schimb pentru produse”, dar conține și prevederi legate de imigraţie.
Aprobat pe 6 iulie, planul a provocat demisiile a doi miniștri și a alimentat veleităţile de rebeliune în cadrul majorităţii conservatoare.
Potrivit Theresei May, Marea Britanie va avea control deplin asupra propriilor frontiere post-Brexit şi nu va mai accepta migraţia masivă a forţei de lucru din Europa, ci doar imigranţi care au calificări înalte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS