14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCriza apei în India: Femeile de la sate străbat pe jos kilometri întregi pentru a procura apă

Criza apei în India: Femeile de la sate străbat pe jos kilometri întregi pentru a procura apă

Femeile care sunt nevoite să parcurgă în fiecare zi câţiva kilometri pe jos până la cea mai apropiată sursă de apă poartă povara celei mai acute crize a apei din istoria Indiei, activiştii trăgând un semnal de alarmă cu privire la urmările grave ale acesteia asupra sănătăţii fizice şi psihice a acestor persoane, notează vineri Thomson Reuters Foundation, citată de Agerpres.

Circa 200.000 de persoane din India mor anual din cauza accesului inadecvat la surse sigure de apă, iar alte 600 de milioane se confruntă cu stresul hidric extrem, a indicat luna trecută organizaţia guvernamentală Niti Aayog.

Majoritatea celor afectaţi trăiesc în sate unde sarcina pentru procurarea apei necesară pentru curăţenie, prepararea hranei şi spălat cade pe umerii femeilor. În plus, povara lor este accentuată de muncile agricole pe care trebuie să le desfăşoare în contextul în care bărbaţii migrează la oraşe în căutarea unor surse de venit, a precizat Nirja Bhatnagar, director regional al organizaţiei caritabile ActionAid.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS