11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLaura Codruța Kovesi predă joi mandatul de procuror șef al DNA

Laura Codruța Kovesi predă joi mandatul de procuror șef al DNA

Ceremonia de predare-primire a mandatului noului procuror-şef interimar al DNA va avea loc la ora 11.00, la sediul DNA, prilej cu care vor avea loc şi declaraţii de presă, potrivit procurorului general Augustin Lazăr.
Anca Jurma va prelua, la ora 11.00, interimatul la șefia DNA de la Laura Codruța Kovesi, revocată luni de președintele Klaus Iohannis prin decret prezidențial.
Va fi prezent și procurorul general al României Augustin Lazăr.
Laura Codruța Kovesi îi va preda șefia interimară Ancăi Jurma, după ce Klaus Iohannis a revocat-o luni din funcția de procuror șef al DNA.

Astfel, dupa 5 ani, Laura Codruța Kovesi va merge timp de 6 luni la Parchetul General, pentru a se ocupa de strategia naţională anti-corupţie, folosindu-se de experienţa pe care a dobândit-o în DNA, a anunțat ieri procurorul general al României Augustin Lazăr.

Așadar, fosta șefă a DNA va avea printre atribuții aplicarea în Ministerul Public a Strategiei Naționale Anticorupție pentru perioada 2016 – 2020, actualizarea strategiilor de combatere a corupției și elaborarea de strategii sectoriale la nivelul unităților de parchet.

Procurorii din cadrul Serviciul de îndrumare și control pot verifica – cu delegare dată de procurorul general – problematica anticoruptie în tot Ministerul Public.

Practic, Laura Codruța Koveși va putea merge să facă verificări și să propună măsuri inclusiv la DNA.

Pe de altă parte, Anca Jurma cea care preia interimatul la DNA, a avut două mandate la conducerea Serviciului de cooperare internațională și programe din cadrul DNA, iar ulterior a fost numită consilier al Laurei Codruța Kovesi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS