5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExecuţia unui condamnat la moarte a fost suspendată după ce a fost deschis un proces care vizează substanţa letală care urma să fie folosită

Execuţia unui condamnat la moarte a fost suspendată după ce a fost deschis un proces care vizează substanţa letală care urma să fie folosită

Execuţia unui condamnat la moarte a fost suspendată după ce a fost deschis un proces care vizează substanţa letală care urma să fie folosită, scrie Mediafax.

Un judecător a oprit executarea unui condamnat la moarte în statul american Nevada, după ce compania care produce substanţa letală care urma să fie utilizată a dat statul în judecată.

Alvogen, compania care produce substanţa numită midazolam (un sedativ), a dat statul în judecată deoarece nu doreşte ca produsele sale să fie folosite pentru uciderea condamnaţilor la moarte, din raţiuni etice şi care ţin de imagine.

Companiile farmaceutice se opun de 10 ani folosirii produselor lor în astfel de scopuri, dar este doar a doua oară când este deschis un proces împotriva statului, pentru oprirea unei execuţii. În primul caz execuţia nu a fost amânată.

Judecătorul Elizabeth Gonzalez a suspendat execuţia lui Scott Dozier (foto), acuzat de uciderea a două persoane, în ultimul moment, potrivit NBC News.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS