6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCRIZA din Catalonia: Un tribunal din Germania a decis că fostul lider catalan Carles Puigdemont poate fi extrădat în Spania

CRIZA din Catalonia: Un tribunal din Germania a decis că fostul lider catalan Carles Puigdemont poate fi extrădat în Spania

Un tribunal din landul german Schleswig-Holstein a hotărât, joi, că fostul lider catalan Carles Puigdemont poate fi extrădat în Spania, relatează Mediafax, citând Al Jazeera.

Curtea a hotărât joi că fostul lider catalan poate fi extrădat pe fondul acuzaţiilor privind folosirea ilegală a fondurilor publice, însă a respins acuzaţiile de rebeliune.

Puigdemont a fost arestat imediat ce a ajuns în Germania, în urma unui mandat internaţional de arestare pe numele acestuia, emis de Spania.

Curtea Supremă de la Madrid a emis în martite mandate internaţionale de arestare pentru şase politicieni catalani care au fugit în străinătate, inclusiv fostul premier Carles Puigdemon.

La 27 octombrie 2017, Parlamentul Cataloniei a aprobat, prin vot secret, proclamarea independenţei regiunii faţă de Spania şi constituirea unei republici, în baza rezultatului de la referendumul din aceeaşi lună. Ulterior, Senatul Spaniei a decis să aprobe suspendarea autonomiei Cataloniei – prin aplicarea Articolului 155 din Constituţie – şi demiterea tuturor liderilor regionali, considerând că declararea independenţei a a fost ilegală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS