6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTermenul limită pentru depunerea Declaraţiei Unice este 16 iulie

Termenul limită pentru depunerea Declaraţiei Unice este 16 iulie

Termenul limită pentru depunerea „Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice” este luni, 16 iulie. Declaraţia se completează şi se depune de către persoanele fizice care au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate, în vederea definitivării impunerii pentru veniturile realizate în anul 2017, cât şi pentru stabilirea impozitului pe veniturile estimate/norma de venit a se realiza în anul 2018.
Declaraţia se completează şi se depune şi de către persoanele fizice care nu realizează venituri şi care optează pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate.
Declaraţia unică poate fi rectificată de contribuabil din proprie iniţiativă.
Pentru depunerea declaraţiei unice on-line, până la 16 iulie 2018 inclusiv, se acordă o bonificaţie de 5% din impozitul pe venit plătit integral până la 15 martie 2019 inclusiv, reprezentând obligaţiile fiscale anuale pentru anul 2018. Valoarea bonificaţiei diminuează impozitul pe venitul anual plătit şi se aplică corespunzător şi pentru contribuţiile sociale datorate potrivit legii.
Formularul şi instrucţiunile de completare pot fi descărcate on-line de pe portalul www.anaf.ro, la următorul link: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/declaratie_unica.html
Informaţii detaliate pot fi obţinute prin accesarea secţiunii Asistenţă Contribuabili de pe portalul www.anaf.ro, rubrica „Despre impozite şi taxe – Despre impozitul pe venit” sau apelând la numărul 031.403.91.60. De asemenea, specialiştii structurilor de asistenţă pentru contribuabili oferă la sediul administraţiilor judeţene ale finanţelor publice informaţiile necesare în vederea completării şi depunerii Declaraţiei Unice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS