13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVâlcea: Dosare penale pentru conducere fără permis

Vâlcea: Dosare penale pentru conducere fără permis

Polițiștii din localitatea Boișoara au reținut în data de 9 iulie permisul de conducere al unui bărbat din București care nu respecta legislația rutieră. Oamenii legii l-au oprit pentru verificări pe drumul comunal Boișoara-Bumbești și au descoperit că autoturismul pe care acesta îl conducea avea prevăzute nouă locuri în certificatul de înmatriculare, dar în realitate avea 15 locuri. Totodată, polițiștii au constatat că șoferul nu avea permis de conducere pentru categoria din care făcea parte autoturismul. Șoferul s-a ales cu dosar penal.
Tot în data de 9 iulie, un bărbat din Cernioșoara a fost depistat de polițiști în timp ce conducea pe str. Mihai Viteazu din Horezu un moped care nu era înmatriculat sau înregistrat în circulație. Ei au constatat că respectivul nu avea permis de conducere, iar mopedul nu era al său. În cauxă s-a întocmit un dosar penal.
În data de 10 iulie, polițiștii din Horezu au fost sesizați că pe raza comunei Pietrari un autoturism a pierdut controlul direcției de deplasare și s-a răsturnat în afara carosabilului. Ajungând la fața locului, aceștia au găsit mașina răsturnată, iar în interior trei oameni, cărora li s-au acordat îngrijiri medicale. Ei au refuzat să fie duși la spital pentru investigații medicale suplimentare. În urma verificărilor, polițiștii au constatat că șoferul mașinii se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a refuzat recoltarea de probe biologice. De asemenea, bărbatul avea dreptul de a conduce suspendat. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui autovehicul fără a deține permis de conducere și refuz sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS