11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePNL a sesizat CCR pe hotărârea privind Comisia de verificare a posibilei implicări a SPP în activitatea unor partide

PNL a sesizat CCR pe hotărârea privind Comisia de verificare a posibilei implicări a SPP în activitatea unor partide

Liberalii au depus, marţi, o sesizare la CCR cu privire la neconstituţionalitatea hotărârii Parlamentului privind constituirea Comisiei parlamentare de anchetă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru verificarea posibilei implicări a Serviciului de Protecţie şi Pază în activitatea unor partide politice şi a unor lideri ai acestor formaţiuni, informează Agerpres.

„În fapt, constituirea unei Comisii parlamentare de anchetă pentru verificarea posibilei implicări a Serviciului de Protecţie şi Pază în activitatea unor partide politice şi în activitatea unor lideri ai acestor partide este neconstituţională şi nelegală prin raportare la prevederile art. 1, 64 şi 119 din Constituţie şi ale art. 3 din Legea nr. 191/1998 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului de Protecţie şi Pază”, se arată în sesizare.

Semnatarii sesizării subliniază că potrivit legii SPP activitatea serviciului este organizată şi coordonată de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării şi este controlată de Parlament, prin Comisiile pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, context în care menţionează că nu există nicio raţiune pentru care Parlamentul ar constitui o altă comisie specială.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS