11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJaroslaw Kaczynski: Polonia nu va ceda presiunilor Bruxellesului

Jaroslaw Kaczynski: Polonia nu va ceda presiunilor Bruxellesului

Polonia nu va ceda la presiunile Uniunii Europene şi îşi va menţine reformele controversate din sistemul său judiciar, a declarat luni liderul partidului naţionalist aflat la putere, Jaroslaw Kaczynski, informează Agerpres, citând AFP.

Aceste reforme, criticate de Bruxelles, dar şi de organizaţii de apărare a drepturilor omului, sunt „cruciale” pentru eliminarea corupţiei şi pentru a pune capăt perioadei comuniste, a pledat Kaczynski, liderul partidul conservator Lege şi Justiţie (PiS) într-un interviu pentru săptămânalul pro-guvernamental Sieci.

Guvernul polonez este vizat de o procedură inedită declanşată de executivul european pentru o serie de reforme judiciare care, conform Bruxellesului, ameninţă în mod ”sistematic” statul de drept în Polonia, dând controlul guvernului asupra justiţiei.

Declaraţiile lui Kaczynski, care a afirmat că Polonia „nu va fi frântă” de procedurile Bruxellesului, vin la mai puţin de o săptămână după intrarea în vigoare a cele mai recente reforme, care scade vârsta de pensionare a judecătorilor de la 70 la 65 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS