11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAnglia: Femeia contaminată cu agentul neurotoxic Noviciok a murit

Anglia: Femeia contaminată cu agentul neurotoxic Noviciok a murit

Premierul britanic, Theresa May, a anunţat că femeia contaminată cu agentul neurotoxic Noviciok în oraşul Amesbury, din sudul Angliei, a murit pe patul de spital, deşi medicii au depus toate eforturile pentru a o salva, relatează BBC.
Poliţia a deschis o anchetă pentru crimă. Dawn Sturgess, în vârstă de 44 de ani, a murit duminică seară după ce s-a îmbolnăvit pe 30 iunie. Charlie Rowley, în vârstă de 45 de ani, partenerul femeii, expus și el agentului neurotoxic Noviciok, în Amesbury, este în continuare în stare gravă la spital.
Premierul britanic, Theresa May, a declarat că ”este îngrozită și șocată” de moartea femeii care a survenit la 4 luni de la cazul otrăvirii fostului spion rus – Serghei Skripal și a fiicei lui – Iulia în Salisbury.
Teste de laborator au confirmat, miercurea trecută, că acest cuplu fost expus agentului neurotoxic. Cei doi au fost găsiţi în stare de inconştienţă la Amesbury.
Se crede că ambii au fost confundaţi de cei care i-au atacat, devenind astfel victime colaterale. Autorităţile insistă că riscul de contaminare este redus pentru publicul larg după acest nou incident. Amesbury este situat la câţiva kilometri de Salisbury, unde fostul spion rus Serghei Skripal şi fiica sa au fost victimele unei tentative de otrăvire în luna martie. În cazul acestora, tratamentul a dat rezultate, cei doi recuperându-se.
Londra a acuzat Moscova de implicare, un scenariu respins de Kremlin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS