10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUPDATE Thailanda: Patru copii salvaţi din peştera inundată

UPDATE Thailanda: Patru copii salvaţi din peştera inundată

UPDATE 16.47: Dificila misiune de salvare a 12 copii şi a antrenorului lor de fotbal, rămaşi captivi de 15 zile într-o peşteră inundată din Thailanda a început duminică, iar patru dintre ei au fost evacuaţi cu succes, informează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

„Patru băieţi au ajuns în cea de-a treia cameră a peşterii”, unde a fost amenajată o tabără de salvare”, a declarat pentru AFP Kongcheep Tantrawanit, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării. Din acel punct, traseul de ieşire din peşteră nu mai prezintă niciun risc.

Doi dintre copii au ieşit deja din peşteră şi au fost evacuaţi la bordul unor ambulanţe care se îndreaptă spre spitalul din Chiang Rai, iar ceilalţi doi urmează să fie evacuaţi în scurt timp, a precizat acelaşi oficial thailandez. Jurnaliştii AFP, aflaţi în zonă, au asistat la momentul în care ambulanţele au părăsit situl, îndreptându-se spre un heliport.

15.50: Primii doi copii au fost scoşi dintr-o peşteră inundată din Thailanda, unde au rămas blocaţi mai mult de două săptămâni, a anunţat duminică un reprezentant local al echipelor de salvare, citat de Reuters, informează AGERPRES.

Autorităţile din provincia Chiang Rai din nordul Thailandei au demarat duminică dimineaţă o operaţiune periculoasă, ce vizează aducerea la suprafaţă a celor 12 copii şi a antrenorului lor de fotbal.
„Doi copii au fost aduşi la suprafaţă. În prezent, ei se află în spitalul de campanie amenajat în apropiere de peşteră“, a declarat Tossathep Boonthong, directorul departamentului de Sănătate din provincia Chiang Rai, care participă la operaţiunile de salvare.
„Ei trec acum printr-o procedură de examinare fizică. Nu au fost transportaţi deocamdată la spitalul Chiang Rai“, a dezvăluit pentru Reuters acelaşi oficial thailandez.

AGERPRES

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS