16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe anunţă noi proteste în Capitală, astăzi: "Poporul e suveran. Opriţi legalizarea corupției"

Se anunţă noi proteste în Capitală, astăzi: „Poporul e suveran. Opriţi legalizarea corupției”

Noi proteste în capitală în această seară. „Poporul e suveran. Opriţi legalizarea corupției”. Este sloganul care se va auzi în Piața Victoriei începând cu ora 19:00. Mitingul din această seară este programat să înceapă la ra 19:00, cel puțin acestea sunt informațiile care circulă pe rețelele sociale online.

„Nu cedăm în faţa infractorului Dragea, nu acceptăm să legalizeze corupţia, nu acceptăm să încalce voinţa poporului şi să suspende cele 6,5 milioane de voturi care au ales preşedintele, ca să scape ei de puşcărie. (…) Vă chemăm pe toţi în stradă. Vă chemăm la Bucureşti duminică, pe cei care puteţi să veniţi. Vă chemăm să ieşiti în stradă în oraşele voastre, dacă nu puteţi ajunge la Bucureşti”, scriu organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Protestul ar urma să aibă loc duminică seară în Piaţa Victoriei din Capitală.

Tot pe reţelele de socializare a fost anunţat un protest şi pentru luni, când coaliţia de guvernare ar urma să decidă dacă începe procedura de suspendare a preşedintelui.

De asemenea, miercuri, părinţii vor să blocheze timp de două ore zona Parlamentului, urmând să protesteze pe toate trecerile de pietoni din jurul clădirii astfel încât să fie întrerupt traficul rutier.

„Pentru cine luptăm? În primul rând, pentru copiii noştri! Nu ne dorim să crească într-o ţară în care infractorii au mai multe drepturi decât cetăţenii oneşti! Nu ne dorim să crească într-o ţară în care oamenii să moară ucişi de corupţie! Nu ne dorim să părăsească ţara! Părinţi, ieşiţi în stradă! Haideţi să blocăm zona Parlamentului timp de două ore pentru a atrage atenţia bucureştenilor şi parlamentarilor că nu suntem de acord cu ceea ce se întâmplă!”, spun organizatorii.

Aceste proteste vin în continuarea şirului de manifestaţii care au avut loc în Capitală şi în mai multe oraşe după adoptarea de către Parlament a modificărilor la Codul penal şi la Codul de procedură penală.

 

Sursă: REALITATEA.NET

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS