21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAI vine cu precizări după ce Carmen Dan l-a întrebat pe prefectul de Buzău despre Întorsura Buzăului: A fost vorba de depresiunea

MAI vine cu precizări după ce Carmen Dan l-a întrebat pe prefectul de Buzău despre Întorsura Buzăului: A fost vorba de depresiunea

MAI a precizat, după comandamentul de urgență unde ministrul Carmen Dan l-a întrebat prefectul de la Buzău de măsurile luate pentru Întorsura Buzăului că ministrul a întrebat, de fapt, despre depresiune și nu despre localitatea în sine, care se află în Covasna, relatează Mediafax.

„Referitor la discuțiile din cadrul videoconferinței din această dimineață, facem următoarea precizare: Zona Întorsura Buzăului, depresiunea și nu localitatea în sine, este în competența Administrației Bazinale de Apă Buzău – Ialomița /Sistemul de Gospodărire a Apelor Buzău și figurează ca fiind una dintre cele 22 de zone de risc comunicate de către Apele Române. În dialogul cu prefecții, ministrul afacerilor interne a solicitat modul în care autoritățile au în atenție aceste zone. Despre această zonă a fost vorba în discuția cu prefectul de Buzău și nu despre localitatea care este situată în județul Covasna”, au oferit lămuriri reprezentanții Ministerului de Interne.

Precizările vin după ce ministrul de Interne, Carmen Dan, a discutat duminică, la sediul MAI, prin videoconferinţă, cu prefecţii judeţelor vizate de avertizările meteorologice, despre măsurile luate până în prezent pentru a preveni tragediile.

„Aţi verificat şi Întorsura Buzăului?”, îi întreabă ministrul Carmen Dan pe cei din Buzău.
„Doamna ministru, Întorsura nu este la noi, ci la Covasna”, îi răspund aceştia.
„Bine, bine, dar e la graniţa de judeţe, e bine să verificaţi şi voi”, le-a spus Carmen Dan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS