20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncepe Olimpiada Internațională de Matematică la Cluj. Iohannis participă la ceremonia de deschidere

Începe Olimpiada Internațională de Matematică la Cluj. Iohannis participă la ceremonia de deschidere

Klaus Iohannis se va afla duminică la Cluj-Napoca, unde va participa la ceremonia oficială de deschidere a celei de a 59-a ediţii a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, informează Administraţia Prezidenţială. 
Evenimentul, care se desfăşoară în perioada 3 – 14 iulie, reprezintă cea mai veche şi mai prestigioasă competiţie din domeniul ştiinţelor adresată elevilor de liceu, prima ediţie având loc în România în anul 1959.
Potrivit sursei citate, prin organizarea în ţara noastră a Olimpiadei Internaţionale de Matematică s-a dorit marcarea simbolică a Centenarului Marii Uniri, anul acesta la Cluj-Napoca fiind prezenţi aproximativ 1.500 de participanţi din peste 100 de ţări de pe cinci continente.
Şeful statului va vizita cu această ocazie Institutul Oncologic ‘Prof. Dr. Ion Chiricuţă’, unitate sanitară care asigură servicii medicale preventive, curative şi paliative în domeniul oncologic şi care desfăşoară o amplă activitate de învăţământ şi cercetare.
HotNews.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS