11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePSD și PNL, în cădere în sondajul CURS

PSD și PNL, în cădere în sondajul CURS

PSD și PNL au scăzut în ultimul sondaj CURS, realizat în perioada 23 iunie – 1 iulie.

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a realizat un studiu de tip Omnibus pentru urmărirea tendințelor politice și sociale din România. Sondajul CURS a măsurat tendințele politice și se remarcă o scădere a PSD și a celor de la PNL, dar și creșteri pentru partidele noi lansate de Dacian Cioloș și Victor Ponta, notează Știripesurse.ro.

Conform sondajului CURS, din luna iulie, PSD a pierdut două procente față de luna mai, a aceluiași an. Astfel, în mai PSD avea 39%, în timp ce în sondajul pe luna iulie are 37%.

O ușoară scădere se remarcă și la PNL. În mai, liberalii aveau 25%, în timp ce în luna iulie au scăzut la 24%.

În ciuda faptului că cei de la ALDE erau dați de alte sondaje la peste 10%, în sondajul CURS partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu are doar 8% (atât în mai, cât și în iulie), un scor apropiat de ceea ce a obținut la alegerile parlamentare din 2016.

USR înregistrează o creștere față sondajul CURS din luna mai, atunci când aveau 6%. Între timp, USR a urcat la 7%.

Surprizele sunt generate de Victor Ponta și Dacian Cioloș. Pro România, partid condus de Victor Ponta, avea în luna mai 3%, în timp ce în iulie are deja 5%. De asemenea, Mișcarea România Împreună, condus de Dacian Cioloș se mentine la 5%, atât în luna mai, cât și în iunie.

Studiul CURS de tip Omnibus a avut loc în perioada 23 iunie – 1 iulie, cu interviuri realizate la domiciliul celor intervievați. De asemenea, conform casetei tehnice, studiul s-a desfășurat pe un eșantion național de 1067 de persoane, având o eroare statistica de +/- 3% în la un nivel de încredere de 95%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS