16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru luni şi marţi

Prognoza meteo pentru luni şi marţi

Meteorologii au anunţat că luni, vremea se va menține instabilă în cea mai mare parte a țării, pe arii extinse cu averse, ce vor mai avea și caracter torențial, însoțite de descărcări electrice.

Cantitățile de apă vor fi însemnate și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări în timpul ploilor.

Temperaturile maxime, sub cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, vor fi cuprinse între 20 de grade la Miercurea Ciuc şi 28 de grade la Oradea.

Marți, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durtată ale vântului în regiunile din sudul, centrul și estul țării și pe arii restrânse în rest. Izolat, ploile vor avea caracter torențial, vor mai fi posibile cantități de apă însemnate și se mențîn condițiile de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 de grade în depresiuni și 28-29 de grade în Cîmpia de Vest (Oradea 29)

 

La munte, deasemnea, vreme instabilă -înnorări accentuate, averse, descărcări electrice, vânt intens, izolat grindină. În urmă averselor căzute în timp scurt, sau prin cumulare, se vor înregistra cantităţi de apă de 20 l/mp şi izolat 30…40 l/mp, iar punctiform peste 50 l/mp. Valorile termice se vor situa în general sub cele normale ale datei.

La mare, se face răcoare şi în partea a două a zilei, instabilitatea va ajunge și aici, astfel că vor cădea averse însoțite de descărcări electrice. Maximele, între 25 şi 27 de grade, minimele, între 20 şi 22 de grade. Temperatura apei mării va avea valori de 22… 24 de grade.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS