21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTurcan: Comisia Iordache-turnesolul pentru albirea dosarului lui Dragnea; vom contesta la CCR modificările la Cp

Turcan: Comisia Iordache-turnesolul pentru albirea dosarului lui Dragnea; vom contesta la CCR modificările la Cp

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan anunţă că liberalii vor contesta la CCR modificările la Codul penal, acuzând Comisia Iordache că s-a transformat în „turnesolul pentru albirea dosarului lui Dragnea”, scrie Agerpres.

„Legea privind Ordonanţa 13 este resuscitată de Comisia Iordache zi şi noapte! Cu cât trece timpul, cu atât mai mult ne putem convinge că OUG 13 a fost un obiectiv asumat de majoritatea PSD-ALDE. Pentru a-l salva pe Dragnea de puşcărie, parlamentarii Puterii dau liber la furat din banii publici. Se dă liber la furat pentru partid şi pentru terţi dacă modificările făcute de Comisia Iordache vor trece şi CCR nu va interveni. De astăzi este dezincriminat abuzul în serviciu dacă este săvârşit pentru alţii!! Funcţionarii publici sau conducătorii de instituţii nu vor mai răspunde pentru abuz şi furt dacă faptele au fost făcute în beneficiul altor persoane. În plus, faptele se prescriu mult mai repede. Este clar că cei care au făcut abuzuri în serviciu vor să şteargă urmele şi să îmblânzească sancţiunile pentru complici şi pentru cei care încă au scăpat nepedepsiţi. Confiscarea extinsă nu va mai exista în cazul infracţiunilor spălării de bani şi constituirii de grup infracţional organizat. Încă nu a fost dat votul final pe Codul penal, dar 2 iulie rămâne ziua în care Comisia Iordache s-a transformat în turnesolul pentru albirea dosarului lui Dragnea, precum şi pentru dosarele altor potentaţi ai PSD şi ALDE. (…) PNL va contesta această lege la Curtea Constituţională şi va face toate demersurile pentru a stopa legiferarea în interesul fărădelegii!”, a scris Turcan, luni, pe Facebook.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS