21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRestricţii de circulaţie pe mai multe drumuri naţionale

Restricţii de circulaţie pe mai multe drumuri naţionale

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că pe DN 13, în localitatea Chendu, judeţul Mureş, a avut loc un eveniment rutier, în care au fost implicate 2 autocamioane. Cauza producerii a fost depăşirea neregulamentară, impact în urma căruia a rezultat rănirea gravă a unuia dintre şoferi. Circulaţia rutieră este oprită momentan pe ambele sensuri de mers.
În perioada 21 iunie – 6 iulie 2018, pe autostrada A1 Deva – Nădlac, din cauza  lucrărilor efectuate la partea carosabilă în zona localităţii Belinţ, din judeţul Timiş, pe tronsonul kilometric 468+500 de metri – 463+500 de metri, traficul rutier va fi deviat de pe sensul către Deva pe sensul către Nădlac.

La nivelul ţării sunt închise circulaţiei rutiere patru drumuri naţionale:
– DN 21A între Bărăganul (judeţul Brăila) şi Ţăndărei (judeţul Ialomiţa), pe tronsonul kilometric 0 – 21, până la data de 30.06.2018, pentru efectuarea lucrărilor de reparaţii asupra părţii carosabile;
– DN 7C Transfăgărășan între Piscu Negru (judeţul Argeş) şi Bâlea Cascadă (judeţul Sibiu), pe tronsonul kilometric 104 – 131, până la finalul lunii iunie 2018, conform Regulamentului de Funcţionare nr. 524/2015;
– DN 12B Târgu Ocna – Slănic Moldova (judeţul Bacău), la kilometrul 0+450 de metri, din cauza alunecărilor de teren ce au condus la tasarea platformei drumului şi apariţia fisurilor la partea carosabilă;
– DN 66A între Câmpu lui Neag (judeţul Hunedoara) și Cerna Sat (judeţul Gorj), între kilometrii 47 şi 88, până la finalul anului 2018, ca urmare a alunecărilor de teren, căderilor de copaci sau cedărilor de terasament.

Având în vedere că plouă în cantităţi mari în aproape toată ţara, iar vizibilitatea se reduce semnificativ, facem câteva recomandări conducătorilor auto, pentru a preîntâmpina producerea de evenimente rutiere:
– Asiguraţi-vă înainte de a pleca la drum că aveţi funcţionale sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire şi folosiţi-le adecvat.
– Adaptaţi viteza la condiţiile de drum, luând în calcul faptul că distanţa de frânare creşte substanţial.
– Păstraţi distanţa în mers, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.
– Nu efectuaţi manevre riscante.
– Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei.
– Evitaţi acţionarea bruscă a direcţiei şi a frânei.
– Nu vă angajaţi în depăşiri fără a avea o bună vizibilitate.
– Efectuaţi fiecare manevră în trafic numai după o temeinică asigurare.
– Circulaţi cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita orice obstacol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS