22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCalendarul pentru audierea și numirea lui Vlase la SIE

Calendarul pentru audierea și numirea lui Vlase la SIE

Parlamentul stabilește marți calendarul pentru audierea și numirea lui Vlase la SIE, potrivit unor surse din conducerea forului. Decizia se va lua în ședința Birourilor Permanente reunite care sunt convocate, potrivit ordinii de zi, la 13.30.
Gabriel Vlase va fi audiat în Comisia de Control a SIE, iar apoi urmează votul din plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților.
Preşedintele Klaus Iohannis l-a propus pe deputatul PSD Gabriel Vlase în funcţia de director al SIE. În acest sens, Iohannis a transmis, pe 14 iunie, o scrisoare preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului.
Gabriel Vlase este vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi membru al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind analizarea şi actualizarea cadrului normativ cu incidenţă în domeniul securităţii naţionale.
Potrivit procedurilor parlamentare, Birourile permanente reunite vor stabili data la care Vlase urmează să fie audiat în Comisia pentru controlul SIE. După audiere, plenul comun este cel care decide, prin vot, dacă Vlase va ocupa sau nu funcţia de director SIE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS