6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: O nouă medie de zece la Evaluarea Națională după contestații

Dolj: O nouă medie de zece la Evaluarea Națională după contestații

În Dolj, în urma contestațiilor la Evaluarea Națională un elev a reușit să obțină media zece. Astfel, județul Dolj are în prezent 24 de medii de zece la acest examen. Elevul care a reușit să obțină media zece după reevaluarea lucrării este de la Colegiul Național ”Frații Buzești” din Craiova. El a depus contestație la Limba și literatura română, disciplină la care avea inițial nota 9,20. Județul Dolj este în continuare pe locul III în ierarhia națională în ceea ce privește mediile de zece la Evaluarea Națională.

În urma contestațiilor și procentul de promovare la Evaluarea Națională în Dolj a crescut ușor de la 68,82% la 68,90%. Din cele 1199 de contestații, 719 note au fost modificate în plus. Cele mai multe creșteri de punctaj au fost la Limba și literatura română, disciplină la care 425 de elevi au primit note mai mari decât aveau inițial. Modificările sunt între 0,05 puncte și 1,5 puncte. Cea mai mare creștere a fost obținută de un elev  de la Școala Braloștița care avea inițial 3,60 la Limba română iar după contestații a primit 5,10. De asemenea, o altă lucrare cu a primit cu 1,45 puncte mai mult. Elevul provine de la școala din Poiana Mare și avea inițial 5,65 la Limba română și după reevaluare a crescut la 7,10.

De altfel, la Limba și lietratua română au fost peste 20 de cazuri la care notele au crescut cu 0.90 de puncte, un punct sau chiar peste un punct. Și la matematică au fost lucrări la care punctajul a crescut semnificativ după contestații. Cele mai mari modificări au fost între 0,5 și și 1,20 puncte aceasta din urmă fiind lucrarea unui elev de la Colegiul Național ”Ștefan Velovan” din Craiova.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Dolj două unități școlare au obținut un procent de promovabilitate de 100% Școala Gimnazială ”Marin Sorescu” Bulzești și Școala Gimnazială ”Mircea Eliade” Craiova. Cu zero promovați ca și unități cu personalitate juridică au rămas Școala Gimnazială ”Anton Pann” Craiova, Școala Profesională Specială Craiova, Școala Gimnazială ”Ilie Murgulescu” Vela, Școala Gimnazială Sălcuța. La nivelul județului Dolj din cele 156 de unități școlare , 90 unități școlare au obținut un procent de promovabilitate peste 50%. În fruntea clasamentului sunt 19 unități școlare au obținut un procent de promovabilitate între 90-100%. În coada clasamentului cu mai puțin de 20% elevi cu medii peste cinci la acest examen sunt 12 unități școlare cu personalitate juridică.

Elevii din clasa a VIII-a vor completa fisele de înscriere la liceu în perioada 29 iunie – 3 iulie 2018, urmând ca pe 9 iulie să se desfășoare repartizarea computerizată. Între 10 si 13 iulie candidatii vor depune dosarele de inscriere la scolile la care au fost repartizati.

 

 

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS