15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJudoka de la Universitatea, din nou pe podium

Judoka de la Universitatea, din nou pe podium

Cleonia Rîciu s-a clasat pe locul doi la Campionatul Balcanic
Cleonia Rîciu s-a clasat pe locul doi la Campionatul Balcanic

Două dintre judoka de la CS Universitatea Craiova și-au trecut recent în palmares noi medalii internaționale. Cleonia Rîciu și Floriana Văcaru au urcat pe podium la Campionatul Balcanic U21, competiție găzduită de orașul Sibiu, care a reunit aproximativ 200 de participanți din România, Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Grecia, Macedonia, Muntenegru, Serbia și Turcia.
Cleonia Rîciu a devenit vicecampioană balcanică la categoria 52 kilograme, iar Floriana Văcaru a obținut medalie de bronz la categoria +78 kilograme.

Floriana Văcaru (dreapta) a obținut medalie de bronz
Floriana Văcaru (dreapta) a obținut medalie de bronz

„Cleonia ar fi putut lua locul 1, iar la Floriana Văcaru se vede că face un antrenament pe zi, pentru că este și cu facultatea“, a spus Mihai Voinea, antrenorul celor două fete. La aceeași competiție, Robert Gușe (categoria 90 kilograme) s-a clasat pe locul cinci. În urmă cu o săptămână, alți doi craioveni urcaseră pe podium, dar la Campionatul Național U11, la Mangalia. Este vorba de Gabriela Bădele (categoria +52 kilograme), de la CSM Craiova – medaliată cu argint, și Marika Francu (categoria 32 kilograme, LPS „Petrache Trișcu“), care a ocupat locul trei.
Pentru judoka din Bănie urmează alte trei concursuri. La sfârșitul acestei săptămâni, reprezentanții LPS „Petrache Trișcu“ și CS Universitatea vor merge la finala Campionatului Național U13, la Satu Mare, apoi va fi Cupa României pentru seniori, la Iași, după care va urma Campionatul Balcanic pentru categoria U15, în Muntenegru.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS