10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo în următoarele două săptămâni în Oltenia, la munte şi la mare

Prognoza meteo în următoarele două săptămâni în Oltenia, la munte şi la mare

Adminisdtraţisa naţională de Meteorologie a transmis estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 18 iunie – 1 iulie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Oltenia, vremea se va încălzi în primele zile ale intervalului, devenind călduroasă pe 20 iunie când se va atinge, în medie, o temperatură maximă în jurul a 31 de grade. Ulterior acestei date, valorile diurne vor fi în scădere, spre 26 de grade în perioada 23-26 iunie. Din 27 iunie însă, până spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, valorile maxime vor crește ușor, spre medii de 28 de grade. Regimul nocturn va fi caracterizat de o creștere ușoară a valorilor medii, de la 16 grade la începutul intervalului spre  18 grade în 22 iunie, apoi acestea vor scădea până spre 14 grade pe 26 iunie, fără variații importante până spre sfârșitul perioadei de prognoză.  Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată la începutul intervalului, pe 18 iunie și, din nou, în perioada 21 – 25 iunie.

La munte, temperaturile maxime vor marca o creștere ușoară, spre o medie de 19 grade în data de 21  iunie, apoi vor fi în scădere, spre 16 grade în 23  iunie, valoare ce va  caracteriza întreg intervalul 24-29 iunie. În ultimele zile ale intervalului de prognoză, maximele vor crește ușor, spre aproximativ 17   grade, în medie. Regimul termic nocturn   va avea o evoluție asemănătoare, astfel încât valorile minime vor crește ușor până pe 22 iunie, când se vor înregistra 12 grade, în medie, pentru ca apoi să scadă până în jurul  a  9 grade pe 23 iunie. Ulterior, până la sfârșitul perioadei de prognoză, nu vor mai fi înregistrate variații semnificative. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

În Dobrogea, vremea se va încălzi treptat în primele zile ale intervalului, devenind călduroasă. Astfel, media temperaturilor maxime va crește de la aproximativ 27 de grade pe
18 iunie spre valori în jurul a 30 de grade pe 20 și 21 iunie. Ulterior, vremea se va răcori, iar media regională a temperaturilor maxime va scădea spre 26 de grade, valoare în jurul căreia se va menține din 23  iunie până spre sfârșitul intervalului de prognoză. Minimele nocturne vor urma o evoluție similară cu a maximelor, așadar vor crește în prima parte a intervalului spre medii în jurul a 19 grade, ce se vor atinge în zilele de 21 și 22 iunie, apoi vor coborî spre 17 grade până pe 24 iunie, pentru ca ulterior, până la sfârșitul   intervalului, să nu mai prezinte variații semnificative, situându-se, în medie, în jurul a 16…17 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor de scurtă durată va fi mai ridicată în  intervalul 22-25 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS