22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDepistat cu 276 km/h, pe autostradă

Depistat cu 276 km/h, pe autostradă

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliției Române au depistat, săptămâna trecută, 69 de persoane care conduceau cu viteze de peste 180 km/h. Cea mai mare viteză înregistrată a fost de 276 km/h, pe autostrada București-Brașov.

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliției Române au acționat, în perioada 11 – 17 iunie, pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței traficului rutier. Astfel, 69 de șoferi care circulau cu viteze de peste 180 km/h pe autostrăzi au fost depistați de polițiști, 15 dintre aceștia fiind înregistrați de aparatul radar conducând cu viteze de peste 200 km/h.
Cea mai mare viteză, 276 km/h, a fost înregistrată în după-amiaza zilei de 17 iunie a.c., când polițiștii Biroului Autostrăzi și Misiuni Speciale au depistat un bărbat care conducea, pe Autostrada A3 București-Brașov, cu viteza de 276 km/h.
Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 lei și i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.
Poliția Română reamintește că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!
Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 km/h. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.
Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei).
Totodată, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS