17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateControale în pieţe şi târguri de peşte, la firme şi amenajări piscicole. Vezi cu ce captură s-au ales poliţiştii

Controale în pieţe şi târguri de peşte, la firme şi amenajări piscicole. Vezi cu ce captură s-au ales poliţiştii

Pe parcursul lunii mai, în urma controalelor desfăşurate de Poliţia Română, pentru combaterea braconajului piscicol, au fost confiscate peste o tonă de peşte, ambarcaţiuni, autovehicule şi sute de unelte de pescuit, anunţă Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) într-un comunicat.

În ultima lună, poliţiştii de ordine publică, de la transporturi şi rutieri, sub coordonarea Direcţiei de Ordine Publică, din Inspectoratul General al Poliţiei Române, au organizat acţiuni în pieţe şi târguri de peşte şi controale la societăţi comerciale şi amenajări piscicole, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol.

În toată ţara, au fost efectuate 813 controale, fiind verificate 426 de obiective (155 de societăţi comerciale, 47 de amenajări piscicole şi asociaţii de profil şi 224 de pieţe şi târguri).

În urma controalelor şi verificărilor, au fost înregistrate, pentru constatare de infracţiuni la regimul pescuitului şi acvaculturii, 173 de dosare penale, în cadrul cărora sunt cercetate 75 de persoane. De asemenea, au fost aplicate 278 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 52.000 de lei.

Ca măsuri complementare, au fost confiscate aproape 1.600 kg. de peşte de diferite specii, dintre care 8 kg. de sturion, 10 ambarcaţiuni, 2 autovehicule şi peste 300 de unelte de pescuit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS