11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCros pentru ajutorarea bolnavilor de epilepsie, în Parcul Nicolae Romanescu

Cros pentru ajutorarea bolnavilor de epilepsie, în Parcul Nicolae Romanescu

170 de craioveni au alergat, astăzi, pentru bolnavii de epilepsie. Crosul caritabil Epilepsy Challengen a fost organizat de Lions Club Craiova. Toți au alergat pentru o cauză nobilă. Participanții au cumpărat kit-uri în valoare de 70 şi 90 de lei.

Banii vor merge către achiziționarea a patru aparate video EEG prin care se poate dezvolta rețeaua de Telemedicină în Epilepsie. În total, în urma acțiunii s-au strâns 13.600 lei.

Evenimentul face parte din cel mai mare cros pentru epilepsie din România – Epilepsy challenge. Acesta a început pe 26 mai, în Timișoara, iar evenimente similare au fost organizate simultan, în afară de Craiova, și în Alba Iulia, Bacău, Baia-Mare, Brașov, Sibiu, Târgu-Mureș, București și Cluj-Napoca.

Toți cei care îşi doresc să îi ajute pe bolnavii de epilepsie pot face donații în continuare.

„Din cauza lipsei unor Centre de Epilepsie şi Monitorizare EEG în oraşele mai mici, foarte mulți dintre aceşti oameni fie nu sunt diagnosticați şi tratați, fie depun eforturi mari călătorind sute de kilometri pentru o consultație de aproximativ o oră într-un oraş mai mare. Ne propunem să ajutăm aceşti oameni să aibă şansa la un diagnostic rapid şi corect urmat de un tratament eficient şi monitorizare”, spun reprezentanții Lions Club Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS