16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMăsurile luate de Administraţia Bazinală de Apă. „Jiu” în vederea diminuării efectelor inundațiilor din zonele vizate de avertizarea hidrologică

Măsurile luate de Administraţia Bazinală de Apă. „Jiu” în vederea diminuării efectelor inundațiilor din zonele vizate de avertizarea hidrologică

Astăzi a avut loc, în cadrul Ministerului Apelor și Pădurilor, ședința Comitetului Ministerial pentru Situații de Urgență generată de emiterea Avertizării hidrologice nr.30 din data de 12 iunie 2018, cod galben și cod portocaliu. Aceasta vizează scurgeri importante de pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de apărare, la nivelul Administrațiilor Bazinale de Apă Someș – Tisa, Crișuri, Mureș, Banat, Jiu, Olt, Argeș – Vedea și Buzău – Ialomița.

Drept urmare, conducerea Administraţiei Bazinale de Apă Jiu a dispus pe zonele aflate sub avertizare întărirea monitorizării cursurilor de apă, pregătirea materialelor de intervenție și asigurarea volumelor de atenuare în acumulările aflate în administrare. Astfel, în perioada 13-15 iunie 2018, specialiştii Sistemelor de Gospodărire a Apelor din judeţele Dolj, Gorj şi Mehedinţi – aflate sub administrarea A.B.A Jiu – se vor afla în alertă maximă, fiind gata să intervină dacă situaţia o va impune cu resurse materiale şi umane.
Totodată, vor fi atenționați deținătorii de acumulări piscicole pentru asigurarea tranzitării viiturilor în mod corespunzător.

Dată fiind caracteristica rapidă a potențialelor precipitații și a dificultății localizării nucleelor altfel decât prin avertizări meteorologice și hidrologice imediate, se va asigura întărirea colaborării cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și autoritățile locale, în vederea diminuării efectelor inundațiilor.
Ataşat se regăşeste avertizarea hidrologică nr.31/13 iunie 2018 şi harta aferentă.
În funcție de evoluția evenimentelor, vom reveni cu informații suplimentare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS