9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate50 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii de la Transporturi

50 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii de la Transporturi

În urma acțiunilor derulate de polițiști, în ultima săptămână, pentru siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare, au fost constatate 64 de infracțiuni, 27 de persoane fiind surprinse în flagrant delict. Au fost aplicate 50 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 22.000 de lei.

Sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi – I.G.P.R., polițiștii de la transporturi din toată țara au acționat, în perioada 25 – 31 mai, s pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare.

Astfel, polițiștii au efectuat controale în 364 de stații de cale ferată şi au patrulat în 403  trenuri de călători.

În urma verificărilor, au fost depistate 5 persoane date în urmărire națională, care au fost predate unităților competente și 4 minori lipsiți de supraveghere, ce au fost predați familiilor sau internați în centre de plasament.

De asemenea, polițiștii au identificat 5 persoane cu afecțiuni psihice, care au fost internate în unităţi spitaliceşti, 4 persoane deținătoare și consumatoare de droguri, 3 vânzători ambulanți neautorizați, 5 persoane care practicau cerșetoria și 511 călători frauduloși.

În această perioadă, au fost întocmite 64 de dosare penale, cercetările fiind continuate pentru probarea infracțiunilor săvârșite, majoritatea de furt, distrugere, evaziune fiscală, contrabandă și infracțiuni la regimul circulației.

De asemenea, polițiștii au depistat în flagrant delict 27 de persoane bănuite de comiterea de infracțiuni și au fost identificați autorii în 45 de dosare penale înregistrate inițial cu autor necunoscut.

În dosarele penale instrumentate,  3 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, împotriva unei persoane fiind luată măsura controlului judiciar pentru 60 zile.

Pentru prevenirea și depistarea faptelor de natură penală și contravențională, la nivelul Poliției Transporturi s-au desfășurat 7 acțiuni specifice în domeniul siguranței transporturilor, siguranței și securității pe apă, braconajului piscicol, migrației ilegale și a contrabandei.

Astfel, polițiștii au aplicat 50 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 22.000 de lei și au fost indisponibilizate în vederea confiscării bunuri în valoare de peste 70.000 de lei (pește, instrumente ilegale de pescuit, țigări, carburant, alcool).

În această perioadă, polițiștii de la transporturi au intervenit în 7 cazuri pentru ajutarea persoanelor aflate în dificultate, cum ar fi accidente sau incidente petrecute pe sau în zona  căilor ferate și incidente de navigație, asigurând măsuri pentru menținerea ordinii și siguranței publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS