17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCod galben de ploi, furtuni și grindină pentru o bună parte din țară

Cod galben de ploi, furtuni și grindină pentru o bună parte din țară

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate, valabil până duminică ora 23.00 în mare parte din țară, informează HotNews.roÎn intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în zonele de munte, precum și în Crișana, Maramureș, Transilvania și nordul Moldovei.
Vor fi averse care vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină.
În intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 15…20 l/mp și punctiform 40…50 l/mp.
Astfel de fenomene vor fi și în restul teritoriului, însă pe arii mai restrânse. Judeţele vizate de atenţionarea ANM, la nivelul întregului teritoriu, sunt: Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Bihor, Cluj, Mureş, Suceava, Neamţ, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Alba, Hunedoara şi Caraş-Severin, iar parţial vor fi afectate judeţele: Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Arad şi Timiş.
Manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala și la începutul săptămânii viitoare, local și temporar, în majoritatea regiunilor, adaugă meteorologii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS