7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljean arestat pentru evaziune fiscală. Prejudiciul este de 4.323.778 de lei

Doljean arestat pentru evaziune fiscală. Prejudiciul este de 4.323.778 de lei

Un bărbat de 39 ani, din comuna Coşoveni, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, a fost reţinut, ieri, fiind totodată prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, iar Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile.
În sarcina bărbatului s-a reținut faptul că în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada decembrie 2009 – martie 2012, a desfășurat activități comerciale cu deșeuri metalice achiziționate de la persoane fizice, fără a întocmi documente legale.
Deşeurile metalice au fost livrate către diferite societăți comerciale colectoare din județele Dolj, Olt, Brașov, Prahova și mun. București, înregistrând în evidența contabilă a societății și declarând organelor fiscale achiziții fictive în baza unui număr de 3.902 facturi, emise în numele a 69 de societăți comerciale, cu care în realitate nu au avut niciodată relații comerciale, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale și diminuării acestora. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 4.323.778 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS