21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinivacanţa de Rusalii: Peste 4500 de salvatori, pregătiţi să intervină în situaţii de urgenţă

Minivacanţa de Rusalii: Peste 4500 de salvatori, pregătiţi să intervină în situaţii de urgenţă

4500 de angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, cu 2100 de autospeciale, sunt pregătiţi să intervină în perioada minivacanţei de Rusalii pentru acordarea de îngrijiri medicale sau stingerea incendiilor. Suplimentar, sunt pregătite echipaje pe A2 şi A4, informează IGSU, citat de Mediafax.

Măsuri suplimentare au fost luate şi în ceea ce priveşte asigurarea unor zone din ţară în care au loc manifestări cultural artistice sau care strâng un număr important de turişti.

„Fiind preconizat un număr mare de turişti, în această perioadă au fost operaţionalizate puncte temporare de lucru în staţiunea Slănic Moldova din judeţul Bacău, dar şi în Cetatea Alba Carolina din municipiul Alba Iulia”, se arată într-un comunicat de presă al IGSU.

Peste 700 de autospeciale SMURD sunt pregătite de intervenţie în perioada zilelor libere în Capitală, dar şi în restul teritoriului.

„La nivel naţional, răspunsul la urgenţele medicale este asigurat prin intermediul celor 728 echipaje SMURD, dintre care 242 ambulanţe încadrate de pompieri paramedici, 19 ambulanţe de terapie intensivă mobilă (8specializate în tratament nou născuţi), 40 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple (ATPVM) şi 422 autospeciale pentru descarcerare şi alte urgenţe. De asemenea, în zonele aglomerate din Capitală, municipiul Constanţa şi municipiul Cluj-Napoca sunt operaţionalizate 5 motociclete SMURD”, se arată în informarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Premergător minivacanţei de Rusalii, IGSU a aplicat sute de sacţiuni agenţilor economici care nu au respectat minimele măsuri securitate împotriva incendiilor.

„În ultimele două săptămâni, premergător sărbătorii de Rusalii, inspectorii de prevenire au derulat 1.759 de controale, preponderent la spaţii destinate cazării persoanelor, inclusiv campinguri şi tabere pentru copii, localuri publice şi unităţi comerciale unde se preconizează aflux mare de persoane. Nu au fost identificate nereguli grave care să impună oprirea funcţionării, însă au fost aplicate 619 amenzi, în cuantum de 2,1milioane lei”, se arată în comunicatul IGSU.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS