5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZiua mondială a albinelor

Ziua mondială a albinelor

Ziua mondială a albinelor se sărbătoreşte în fiecare an la 20 mai pentru a atrage atenţia asupra importanţei lor pentru umanitate, asupra necesităţii conservării albinelor dar şi a altor polenizatoare, scrie Agerpres.

Această zi a fost instituită de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) în anul 2017, pentru a reaminti oamenilor importanţa albinelor, pentru a invita omenirea să ia măsuri concrete pentru a le proteja. Propunerea de proclamare a acestei zile a venit din partea Asociaţiei Apicultorilor din Republica Slovenia, avându-l ca şef de proiect pe vicepremierul Dejan Židan, conform www.worldbeeday.org şi www.blog.mybees.ro. Acesta a declarat: „(…) Conştientizarea importanţei vitale de salvare a albinelor trebuie să ajungă la fiecare individ şi trebuie să facem mai mult decât să vorbim – trebuie să întreprindem activităţi concrete pentru creşterea şi îngrijirea albinelor, pentru promovarea dezvoltării apiculturii – peste tot, inclusiv în ţările în curs de dezvoltare”.

Data aleasă pentru marcarea acestei zile reprezintă ziua de naştere a lui Anton Janša (20 mai 1734 – 13 sept. 1773) considerat un pionier şi un expert important al apiculturii moderne.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS