6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO nouă erupție a vulcanului Kilauea din Hawaii a provocat rănirea gravă a unei persoane

O nouă erupție a vulcanului Kilauea din Hawaii a provocat rănirea gravă a unei persoane

 

O persoană a fost grav rănită, sâmbătă, în urma celor mai recente erupţii explozive ale vulcanului Kilauea, informează Agerpres, citând Reuters. De asemenea, un şuvoi de lavă ameninţă să blocheze o importantă autostradă ce serveşte ca rută de evacuare pentru locuitorii din zonele de coastă.

”Proprietarul unei locuinţe din Noni Farms Road care stătea pe un balcon aflat la etajul al treilea a fost împroşcat cu lavă”, a declarat Janet Snyder, purtătoare de cuvânt a Biroului Primarului din comitatul Hawaii.

”L-a lovit în tibie şi a distrus totul de acolo în jos”, a explicat ea adăugând că proiectilele de lavă pot avea ”greutatea unui frigider şi chiar şi fragmentele mai mici pot ucide”.

Deocamdată nu se cunosc mai multe detalii despre acest caz.

După ce a distrus alte patru locuinţe, roca topită care se prelinge din două fisuri vulcanice s-a unit şi a format un şuvoi ce ameninţă să blocheze importante rute de evacuare precum Autostrada 137, conform Agenţiei de apărare civilă din Hawaii.

Autorităţile fac eforturi pentru deblocarea unei căi de acces devenită impracticabilă în 2014 din cauza lavei pentru a oferi astfel o rută de evacuare alternativă în cazul în care accesul pe Autostrada 137 sau pe Autostrada 130 ar fi restricţionat, potrivit declaraţiilor făcute reporterilor de Jessica Ferracane de la Serviciul Parcurilor Naţionale. Angajaţii acestei instituţii acţionează cu buldozere pentru a îndepărta lava întărită de pe Autostrada 11.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS