13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate72 de saci cu valută şi bijuterii, confiscaţi de la fostul premier al Malaeziei

72 de saci cu valută şi bijuterii, confiscaţi de la fostul premier al Malaeziei

Poliția din Malaezia a confiscat zeci de saci umpluți cu bijuterii, bani și bunuri de lux din proprietățile fostului prim-ministru Najib Razak, potrivit presei de stat, citată de edition.cnn.com.

Agenția de știri de stat Bernama a anunțat, astăzi, că au fost confiscaţi 72 de saci plini cu bijuterii, bani numerar într-o varietate de valute, aproape 300 de cutii în care erau genți de mână cu semnatura unor designeri celebri și alte bunuri de lux, după pe3rcheziţiile care au avut loc miercuri noaptea în centrul orașului Kuala Lumpur,
Valoarea bunurilor confiscate, care includea şi genţile Hermes și Louis Vuitton, nu a fost încă stabilită din cauza amplorii confiscării, a comunicat directorul departamentului malaezian pentru anchetarea infracţiunilor economice, Amar Singh. În total au fost percheziţionate şase proprietăţi – biroul premierului, reşedinţa oficială a acestuia şi patru locuinţe. Fostul prim-ministru şi soţia sa au încercat să părăsească ţara zilele trecute, dar nu au reuşit. S-a aflat că ei intenţionau să plece la Jakarta, cu un avion privat.
Najib a respins toate acuzaţiile de corupţie, dar succesorul său, Mahathir Mohammad, a ordonat poliţiei să redeschidă ancheta şi l-a suspendat pe procurorul general Apandi Ali, suspectat că a contribuit la muşamalizarea scandalului.
Najib, al cărui guvern a fost afectat de scandal, a fost învins în mod serios în alegerile parlamentare de săptămâna trecută de o coaliție condusă de politicianul veteran Mahathir Mohamad, care a decşarat că a cerut investigații în toate cazurile de infracțiuni, indiferent de cine este implicat. „Dacă există dovezi împotriva lor, vom lua măsuri”, a spus el.
Najib a fost profund nepopular și s-a confruntat cu acuzații de corupție și de deturnare de bani dintr-un fond de stat, Malaysia Development Berhad (1MDB). Partidul său de coaliție, Barisan Nasional, a condus țara de la independența de acum 61 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS