12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDNA cere 10 ani de închisoare pentru Alina Bica, fosta şefă antimafia

DNA cere 10 ani de închisoare pentru Alina Bica, fosta şefă antimafia

Procurorii DNA au cerut miercuri, la Instanţa supremă, condamnarea la închisoare cu executare a fostei şefe a DIICOT Alina Bica şi a omului de afaceri Dorin Cocoş, în dosarul ANRP.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dezbate miercuri ultimul termen în dosarul ANRP, în care sunt judecaţi Alina Bica, omul de afaceri Dorin Cocoş şi fiul acestuia, Alin Cocoş.
La termenul trecut, judecătorii au respins cererea Alinei Bica de a fi audiată prin videoconferinţă în dosarul ANRP, deoarece documentele depuse de avocat nu dovedesc imposibilitatea acesteia de a se prezenta la proces.
„Actele medicale prezentate nu dovedesc imposibilitatea de prezentare. Instanţa constată că Alina Bica nu are statutul de refugiat, ci are un carnet provizoriu al solicitantului cu valabilitate până le 30 ianuarie 2019”, a anunţat preşedintele completului de judecată, Lucia Rog.
Pe de altă parte, Instanţa supremă a decis să trimită o adresă la DNA, pentru a se comunica în ce a constat sprijinul de specialitate al SRI în efectuarea actelor de urmărire penală în acest dosar.
În dosarul ANRP, Alina Bica este acuzată de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, faptă săvârşită ca secretar de stat şi reprezentantă a Ministerului Justiţiei în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.
În acelaşi dosar mai sunt judecate şi alte persoane care erau în componenţa comisiei: Crinuţa Dumitrean, Dragoş Bogdan, Lăcrămioara Alexandru, Sergiu Diacomatu, Cătălin Teodorescu şi Remus Baciu.
Au mai fost deferiţi justiţiei evaluatorul Emil Nuţiu, oamenii de afaceri Stelian Gheorghe şi Dorin Cocoş, fiul acestuia, Alin Cocoş, şi Ionuţ Florentin Mihăilescu, fost consilier al şefei DIICOT.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS