24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo în următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo în următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Administraţia Naţională de Medteorologie a transmis estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 14 – 27 mai. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.
În Oltenia, până spre sfârșitul primei săptămâni, valorile diurne ale temperaturii vor marca o creștere de la medii în jurul a 20 de grade, la medii de 24…25 de grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului, variațiile maximelor termice nu vor fi importante, media acestora menținându-se la 24…25 de grade. Temperaturile minime vor avea variații în prima săptămână, iar media acestora va oscila între 10 și 13 grade. În cea de-a doua săptămână, valorile nocturne vor fi, în medie, de 13…14 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului, iar în jurul datei de 15 mai cantitățile de apă vor putea fi însemnate.

La munte, regimul tremic nu va avea variații semnificative pe parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză, prezentând totuși o tendință de ușoară creștere, astfel încât media temperaturilor diurne se va încadra între 12 grade în primele zile și 14…16 grade după data de 18 mai. Temperaturile nocturne se vor situa, în medie, între 4 și 6 grade în prima săptămână de prognoză, iar în cea de a doua vor marca o creștere ușoară și se vor încadra între 6 și 8 grade. Probabilitatea pentru precipitații se va menține ridicată pe tot parcursul celor două săptămâni ale intervalului prognoză, dar în jurul datei de 15 mai ploile se vor semnala pe arii extinse și vor fi mai importante cantitativ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS